Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@11:04:08 GMT

خودکشی ۱۶ مادر باردار در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۴۷۳۲

خودکشی ۱۶ مادر باردار در سال ۱۴۰۰

به گزارش تابناک به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، نماینده جامعه مامایی در شورای عالی نظام پزشکی با اظهار تاسف از این که جایگاه واقعی ماما در نظام سلامت ایران تبیین نشده و نیاز به بازنگری دارد؛ گفت: ماما‌ها نقش موثری دربحث مشاوره و مراقبت‌های دوران بارداری و پس از آن مطابق شرح وظایف خود دارند، اما تعارض منافع شرایط نابسامانی را در این زمینه ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 شکوفه اژدری در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما که شامگاه شنبه (۲۴ اردیبهشت) در سالن همایش‌های فرهنگسرای بهمن برگزار شد، با بیان این که تمام سیاست‌های کلان جمعیتی دنیا به سمت ایمن سازی زایمان و تروج زایمان طبیعی پیش می‌رود؛ اظهار کرد: به نمایندگی از جامعه مامایی اعلام آمادگی می‌کنیم که پتانسیل‌های بسیار خوبی را برای کمک به دولت در اجرای قانون جوانی جمعیت داریم و از شورای عالی بیمه خواستاریم بستری ایجاد کند تا ماده ۴۵قانون جوانی جمعیت در راستای تحت پوشش قرار دادن خدمات و استاندارد‌های سلامت باروری و نظام ارجاع به درستی در نظام سلامت تعریف و اجرایی شود

وی افزود: بعد از اجرایی شدن برنامه پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران و عملکرد قابل توجه همکارانمان در این دو استان؛ از دی ماه امسال با حدود ۵۰ درصد از همکاران در پزشک خانواده شهری استان فارس قطع ارتباط شده و خیلی از ماما‌ها بیکار شده یا با آن‌ها تمدید قرار داد نشده است.

وی با اشاره به این که منافع تمام ذی نفعان در طرح پزشک خانواده باید در نظر گرفته شود؛ ادامه داد: حدود ۶۰۰ نفر از همکاران یک دهه در طرح پزشک خانواده خدمت رسانی کردند و نیازمند توجه بیشتر در این زمینه هستیم و بهتر است قبل از اجرای نسخه جدید برنامه پزشک خانواده که این دو استان را با چالش‌های زیادی در بخش خصوصی مواجه نمود و مطب و مراکز مامایی را به تعطیلی کشاند؛ در تدوین سیاست‌ها و دستورالعمل‌ها از همکاران فعال این حوزه نظر خواهی شود.

اژدری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پراکندگی مناسب ماما‌ها در سراسر کشور بیان کرد: اگر جایگاه ماما به درستی در نظام سلامت تببین می‌شد شاهد خودکشی ۱۶ مادر باردار در سال ۱۴۰۰ نبودیم، زیرا ماما‌ها نقش موثری دربحث مشاوره و مراقبت‌های دوران بارداری و پس از آن مطابق شرح وظایف خود دارند؛ اما تعارض منافع شرایط نابسامانی را در این زمینه ایجاد کرده است.

عضو شورای عالی نظام پزشکی اذعان کرد: ۷۲ درصد زایمان‌های طبیعی در سال ۹۹ توسط همکاران ماما انجام شده است، اما پس از اعلام این آمار نام عامل زایمان از سامانه ایمان وزارت بهداشت حذف شد و تلاش همکاران ماما نایده گرفته شد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم حفظ هویت حرفه اى، استفاده از پست سازمانى ماما براى شاغلین شبکه هاى بهداشت و همچنین اصلاح نظام پرداخت ماماهاى شاغل در زایشگاه‌ها موردتوجه مسئولین ذیربط قرارگیرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: یارانه ارز 4200 تومانی خلیفه بن زاید آل نهیان سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران خودکشی نظام سلامت یارانه ارز 4200 تومانی خلیفه بن زاید آل نهیان سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران پزشک خانواده ماما ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۴۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر

لیان و لانا شحبیر، دو دختر فلسطینی هستند که در جریان کوچ اجباری اهالی غزه از مناطق شمالی به جنوب نوار غزه از خانواده خود جدا شدند و اکنون بیش از ۴ ماه است که در حسرت دیدار والدین خود به سر می برند. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، «لیان» و «لانا» دو کودک فلسطینی ساکن نوار غزه، در جریان مهاجرت از مناطق شمالی به جنوب غزه از اعضای خانواده خود جدا شده اند و اکنون به تنهایی در منطقه جنوب غزه در انتظار پیدا کردن والدین خود به سر می برند.

 

.

 

لیان در گفتگو با خبرنگار تسنیم می گوید: به همراه خانواده در حال خروج از شهر غزه بودیم که ناگهان متوجه شدیم در میان جمعیت آوارگان هستیم و از خانواده مان جدا شده ایم. به دلیل بمباران ها به مسیر خود به سمت جنوب غزه ادامه دادیم و والدین مان را گم کردیم. اکنون چهار ماه است پدر و مادر خود را ندیده ایم. آرزوی من و خواهرم دیدن و شنیدن صدای پدر و مادرمان است.

«صبحی البنا»، جوان فلسطینی نیز در جریان حمله ارتش اسرائیل به بیمارستان شفا، به اجبار از مادر و برادر مجروحش جدا شد و اکنون از سرنوشت آنها بی اطلاع است.

این جوان فلسطینی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در غزه گفت: صهیونیست ها ساعت 3 نیمه شب به بیمارستان حمله کردند. برادرم مجروح و بستری بود. مردان و زنان را به اسارت گرفتند و ما را به سمت مناطق جنوبی آواره کردند. برادرم ظاهرا همچنان در بیمارستان بستری است اما از سرنوشت او خبری ندارم.

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصرقطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی

 

بسیاری از خانواده های فلسطینی در نتیجه ادامه حملات، قتل عام، و اختلال در شبکه های مخابرات و ایست و بازرسی های نظامیان صهیونیست، از سرنوشت یکدیگر بی اطلاع هستند و این مسئله به بحران انسانی جدیدی در غزه تبدیل شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارائه بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر خدمت رایگان در حوزه سلامت
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم برخوردار در زاهدان
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • برخورد با ترک فعل‌ها درباره خدمات دهی سلامت به والدین شهدا
  • ۷۵۰ شهید دفاع مقدس تک فرزند خانواده بودند
  • دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران افتتاح شد
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور