Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@09:50:29 GMT

بمیرم ای یاس کبود، چرا یه قبر خاکی مدینه سهم تو نبود

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۵۶۸۸۳

‍‍‍‍‍‍

بمیرم ای یاس کبود، چرا یه قبر خاکی مدینه سهم تو نبود دل من این باورشه ، باید بگم غریب تر از امام حسن مادرشه مدینه فرقه با نجف ، نمیدونه که زائرت سلام بده کدوم طرف قراره بارون بزنه، بهار هوایی بشه و سر به زمستون بزنه قسم به سقای حسین، حرمت با ام بنین میشه یه بین الحرمین *** کاشکی به دادم برسی نزار بگیره تو دلم جای حسینت رو کسی ساحل کشتیه نجاتی مولاتی، جان قتیل العبراتی مولاتی شبای جمعه ، عتباتی مولاتی مولاتی نفس نفس ذکرمه یا حیدر ، داره به این جمله دلم باور اگه امام حسینو دوس داری ، میشه به مادرش بگی مادر مادر التماس دعا ، مادر منو ببر کربلا

بمیرم ای یاس کبود، چرا یه قبر خاکیم مدینه سهم تو نبود

مدینه بقیع یاس کبود فاطمه زهرا شهادت حضرت زهرا (س) بمیرم ای یاس کبود لینک کوتاه : کپی شد با دوستان خود به اشتراک بگذارید: پربازدیدها وقتی همه خواب بودیم ۱۴۰۰/۱۰/۱۰ ۰۱:۲۰ دست ترامپ باید قطع شود/ به دختر حاج قاسم حسودی می‌کنم/ خاطره دیدار با شهید سلیمانی ۱۴۰۰/۱۰/۱۱ ۱۷:۵۸ نفیسه روشن: در مراسمی حضور داشتیم و یک خانم که حجاب کامل تری داشتند مدام به سمت ما می آمدند و تذکر می دادند که روسری یتان را جلوتر بکشید ۱۴۰۰/۱۰/۱۵ ۱۸:۱۶ فیلم دوربین مداربسته بیمارستانی که حاج قاسم پشت درب اتاق عمل چشم انتظار عمل جراحی نوه دوست شهیدش بود و رهبر انقلاب در دیدار اخیر آن را روایت کرد ۱۴۰۰/۱۰/۱۵ ۱۸:۴۸ تیزر گفت وگو با ژیلا صادقی درباره شهید سلیمانی ۱۴۰۰/۱۰/۱۱ ۱۴:۴۴ تیزر گفت‌وگو با هنرمند سینما و تلویزیون/ اسطوره ایران به روایت نفیسه روشن ۱۴۰۰/۱۰/۱۳ ۱۹:۱۲ دست ترامپ باید قطع شود! ۱۴۰۰/۱۰/۱۴ ۱۶:۳۹ صلح با موشک ۱۴۰۰/۱۰/۱۱ ۱۵:۰۹ اگر می‌توانستم و می‌فهمیدم چه کسی دستور عملیات شهادت حاج قاسم را داده قطعا خودش، ماشین و خانواده‌اش را منفجر می‌کردم ۱۴۰۰/۱۰/۱۵ ۱۵:۱۳ انتقام‌جویی مجری مشهور! به دختر حاج قاسم حسودی می‌کنم ۱۴۰۰/۱۰/۱۴ ۱۷:۵۵ اخبار مرتبط نمایشگاهی از تصاویر مسجد نبوی و مرقد ائمه اطهار در مدینه ۱۵ دی ۱۴۰۰ استاندار تهران: لزوم حضور بی واسطه مسئولان در بین مردم/ شناخت ظرفیت ها و رفع مشکلات مردم اولویت دارد ۱۵ دی ۱۴۰۰ برگزاری نمایشواره بانوی بی نشان از پنجم دی ماه ۱۵ دی ۱۴۰۰ درس‌های قیام فاطمی(س) ۱۵ دی ۱۴۰۰ سرویس ها ورزشی  اقتصادی  سیاسی جوان و جامعه فرهنگ و هنر فیلم عکس  استان ها  تماس با ما  درباره ما ارتباط با ما

88492747

88830950

info@bornanews.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ir

تهران - خیابان شهید مطهری - خیابان فجر - خیابان نظری - انتهای خیابان دلفان - نبش اتوبان مدرس - پلاک 50

ارتباط با مسولان خبرگزاری نام: Email: نظر: ارسال نظر

تمام حقوق برای خبرگزاری برنا محفوظ است. استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مدینه بقیع یاس کبود فاطمه زهرا شهادت حضرت زهرا س ۱۵ دی ۱۴۰۰ حاج قاسم ۱۴۰۰ ۱۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۶۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران

در بافت تاریخی تبریز، یکی از جذاب­ترین جاذبه های تاریخی کشور، با نام مسجد کبود قرار گرفته است. مسجدی با نمای خیره کننده که با هزاران کاشی فیروزه‌ای درخشان تزیین شده است. معماری بی­نظیر این بنا که تلفیقی چشم‌نواز از سبک‌های معماری ایرانی، آناتولی و دوره تیموری است، جلوه ای ویژه­ به این مسجد بخشیده است. در ادامه بیش­تر با دیدنی های مسجد کبود تبریز آشنا خواهید شد.

آشنایی با تاریخچه مسجد کبود تبریز

مسجد کبود تبریز، با معماری بی‌نظیر و قدمت حدودا ششصد ساله‌اش، همچون نگینی فیروزه‌ای در قلب تاریخ ایران زمین می‌درخشد. این مسجد، یادگاری از سلسله آق قویونلو است و ساخت آن در سال 1465 میلادی به دستور جهانشاه، حاکم این سلسله، آغاز شد. اگر برای مسافرت با قطار از تهران به تبریز می روید، بازدید از مسجد کبود به هیچ وجه نباید از برنامه شما حذف شود. هنگام گشت و گذار در حیاط و تحسین کاشی‌کاری‌های ظریف آن، اجازه دهید تخیلتان شما را به دوران عظمت و شکوه هنری گذشته ببرد. مسجد کبود صرفاً یک مکان مذهبی نیست، بلکه گواهی بر قدرت ماندگار خلاقیت انسانی و زیبایی هنر است. مسجد کبود تبریز که در وقف‌نامه و شناسنامه‌ی بنا از آن با نام «عمارت مظفریه» یاد شده است، در زلزله ویرانگر سال 1778 میلادی آسیب جدی دید که فروریختن گنبدش انجامید. با وجود این آسیب ها، مسجد کبود همچنان نمادی از پویایی و میراث فرهنگی تبریز به شمار می رود. تلاش‌ها برای مرمت، به طور دقیق هویت معماری آن را حفظ کرده و اطمینان حاصل شده است که شکوه و جلال آن همچنان نسل‌های آینده را مسحور خود کند.

معماری مسجد کبود تبریز: شاهکاری از تناسب و ظرافت

مسجد کبود تبریز، با معماری منحصر به فرد و ویژگی‌های خاص خود، در میان دیگر مساجد هم‌دوره خود برجسته است. این مسجد، در سه جنبه، تمایز خود را به نمایش می‌گذارد:

کاشی‌کاری و ترکیب رنگ بی‌نظیر: استفاده از کاشی‌های فیروزه‌ای و آبی کبود در کنار آجرها، زیبایی خیره‌کننده‌ای به مسجد کبود بخشیده است. این مسجد، یکی از چهار مسجد آبی دنیا است که رنگ آن، نمادی از آسمان و معنویت است. ترکیب هنرمندانه آجر و کاشی در قوس‌ها، ستون‌ها، کتیبه‌ها و دیواره‌ها، ظرافت و دقت معماران ایرانی را به نمایش می‌گذارد. تناسب با اقلیم و آب‌وهوای تبریز: معمار مسجد کبود، با ظرافت تمام، بنا را با شرایط آب‌وهوایی تبریز سازگار کرده است. طراحی خاص پنجره‌ها، نور و گرما را به داخل مسجد هدایت می‌کند. وجود گنجه‌هایی برای قرار دادن کفش‌ها، نشان از توجه معمار به نیازهای نمازگزاران دارد. نقشه و پلان منحصر به فرد: مسجد کبود، برخلاف بسیاری از مساجد، ایوان فرعی ندارد. پس از گذر از سردر و رواق‌ها، وارد صحن اصلی مسجد می‌شوید که توسط چهار ستون بزرگ و گنبد مسجد محافظت می‌شود. ستون‌های موازی و صحن‌های مربعی، از ویژگی‌های تکرارشونده در معماری این مجموعه هستند. ساخت گنبد بزرگ مسجد بر روی چهار ستون، نشان از مهارت و خلاقیت معمار دارد.

آسیب‌های مسجد کبود:

متاسفانه، بخش‌های زیادی از مسجد کبود، به‌ویژه سردر آن، در اثر زلزله و شرایط اقلیمی تبریز آسیب دیده است. بی‌توجهی به حفظ و نگهداری این بنای تاریخی، از دیگر عوامل آسیب به مسجد کبود است. دزدیده شدن طلاهای کتیبه داخل مسجد، نمونه‌ای از این بی‌توجهی‌ها است.

مسجد کبود تبریز، با وجود آسیب‌های فراوان، هنوز هم شاهکاری از معماری ایرانی است. حفظ و مرمت این بنای تاریخی، وظیفه‌ای همگانی است تا این نماد ارزشمند فرهنگ و تمدن ایران، برای نسل‌های آینده به یادگار بماند.

مسجد کبود تبریز کجاست؟

مسجد کبود که به مسجد جهانشاه نیز معروف است، در مرکز شهر تبریز، در خیابان امام خمینی، روبروی بازار بزرگ تبریز واقع شده است. این مسجد در محله‌ای به نام گوی مسجد قرار دارد.

مسجد کبود از طریق وسایل حمل و نقل عمومی به راحتی قابل دسترسی است.

مترو: نزدیکترین ایستگاه مترو به مسجد کبود، ایستگاه میدان ساعت است که حدود 10 دقیقه پیاده‌روی دارد. اتوبوس: خطوط اتوبوس 1، 2، 3، 4، 7، 10 و 11 در نزدیکی مسجد کبود قرار دارند. تاکسی: تاکسی‌ها به راحتی در دسترس هستند و می‌توانند شما را به مسجد کبود ببرند.

ساعت بازدید مسجد کبود تبریز همه روزه از ساعت 8 صبح تا 5:30 بعد از ظهر است؛ البته ممکن است این زمان در روزهای خاص و فصل­های مختلف قدری متفاوت باشد.

جاهای دیدنی مسجد کبود تبریز

در جای جای مسجد کبود تبریز، جاذبه­های دیدنی و منحصر به فرد به چشم می­خورد.

برخی از دیدنی های این مسجد عبارتند از:

سردر مسجد: سردر مسجد کبود یکی از زیباترین بخش های مسجد است که با کاشی کاری های معرق و خطوط اسلیمی جلوه­ای ویژه را از همان ابتدای ورود به گردشگران ارائه می­دهد. گنبد مسجد: گنبد مسجد کبود به رنگ فیروزه‌ای است و با کاشی کاری های معرق تزئین شده است. محراب مسجد: محراب مسجد کبود از سنگ مرمر ساخته شده است و با نمایی زیبا چشم­ها را مزین می­کند. مناره های مسجد: مسجد کبود چهار مناره دارد که با کاشی کاری های تماشایی تزئین شده است. حیاط مسجد: در بخش­های مختلف حیاط مسجد کبود درختان و گل­کاری­های زیبایی به چشم می­خورد که زیبایی این مسجد را دوچندان کرده است.

علاوه بر این، مسجد کبود دارای چندین بخش دیگر نیز هست که عبارتند از:

کتابخانه: کتابخانه مسجد کبود در زمان خود یکی از بزرگترین کتابخانه های ایران بود. مدرسه: مدرسه مسجد کبود در زمان خود یکی از مهمترین مراکز آموزشی ایران بود. خانقاه: خانقاه مسجد کبود محل سکونت درویشان بود.

سخن پایانی

مسجد کبود به عنوان یکی از زیباترین جاذبه­های تاریخی و گردشگری کشور، تنها یکی از مقاصدی است که می­توانید در سفر به تبریز از آن بازدید کنید. تجربه جاهای دیدنی تبریز و حضور در کنار مردمان خون­گرم این شهر تا مدت­ها در خاطر شما باقی خواهد ماند. اگر شما نیز به دنبال این تجربه منحصر به فرد هستید، تنها کافی است همین حالا به سایت یوتراوز مراجعه کرده و بلیط سفر خود را با بهترین قیمت تهیه کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • مادر شهید اصغر حیدری آسمانی شد
  • درگذشت مادر شهید اسحق مددی
  • مادر شهید اسحق مددی، به دیدار فرزند شهیدش شتافت
  • آسفالت در منشعبات خیابان شهید علوی در حال پخش است
  • مادر روحانی شهید «حبیب الله رضایی» آسمانی شد
  • مادر شهید «ابراهیم دادگری» در همدان آسمانی شد
  • آسمانی شدن مادر روحانی شهید حبیب الله رضایی در رودسر
  • پایان انتظار ۳۷ ساله مادر شهید در شیراز